Τα συστήματα ασφαλείας έχουν εισβάλει στην ζωή όλων μας για τα καλά και από ότι φαίνεται ήρθαν για να μείνουν. Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας σε συνδυασμό με τις αισχρές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν έχουν ωθήσει τον σύγχρονο άνθρωπο να αναζητήσει οικονομικότερες λύσεις για να καλύψει την ανάγκη του  για προστασία του ιδιωτικού ή επαγγελματικού του χώρου. Είναι όμως ικανό ένα σύστημα ασφαλείας με χαμηλή τιμή να σας προστατεύει αποτελεσματικά ή μήπως είστε αναγκασμένοι να δαπανήσετε αρκετά χρήματα για να έχετε την επιθυμητή ασφάλεια;

Φθηνό σύστημα ασφαλείας σημαίνει λιγότερη ασφάλεια.

Ότι πληρώνεις, παίρνεις λένε και από ότι φαίνεται τις περισσότερες φορές έχουν δίκιο. Αυτό συμβαίνει και με την πλειοψηφία των συστημάτων ασφαλείας που κυκλοφορούν στην αγορά σε χαμηλή τιμή. Το μικρό κόστος κατασκευής τους μάλλον είναι και ο λόγος που τα συστήματα ασφαλείας  αυτά φαίνεται ότι δεν κάνουν την δουλεία τους εξίσου καλά με τα ακριβότερα της κατηγορίας τους. Μπορεί με ένα φθηνό σύστημα να ξοδέψετε αρκετά λιγότερα χρήματα τώρα όμως πολύ σύντομα είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν προβλήματα όπως η χαμηλή ισχύ του ήχου στις σειρήνες και οι συχνοί λανθασμένοι συναγερμοί. Αυτές δεν είναι όμως οι μεγαλύτερες ελλείψεις που μπορεί να παρουσιάσει ένα σύστημα ασφαλείας σε χαμηλή τιμή.  Το ουσιαστικότερο ίσως μειονέκτημα ενός φθηνού συστήματος  εγγυείται στο γεγονός ότι συνήθως δεν επιτυγχάνεται πλήρης κάλυψη του προστατευόμενου χώρου και περιμετρικά ανοίγματα του χώρου δεν προστατεύονται καθόλου με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να παραβιάζονται ή να εξουδετερώνονται με ευκολία.

Σύστημα ασφαλείας με χαμηλή τιμή σημαίνει επιπλέον έξοδα για εγκατάσταση, επισκευές και συντήρηση.

Συνήθως ένα σύστημα ασφαλείας που διατίθεται σε εξαιρετικά χαμηλότερη τιμή από τα ομοειδή προϊόντα της αγοράς  δεν περιλαμβάνει όλες τις επιπλέον παροχές που εκείνα παρέχουν. Αν αγοράσετε λοιπόν ένα φθηνό σύστημα ασφαλείας είναι πιθανόν να χρειάζεται να καταφέρετε να το εγκαταστήσετε μονοί σας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Επιπλέον επειδή τα οικονομικά προϊόντα συνηθίζεται να μην έχουν εγγύηση σε περίπτωση βλάβης θα πρέπει ειτε να πληρώσετε αδρά  για την επίσκεψη εξειδικευμένου τεχνικού ή να αγοράσετε εκ νέου ολοκαίνουργιο σύστημα ασφαλείας.

Επώνυμα συστήματα ασφαλείας σε χαμηλή τιμή συχνά σημαίνει ότι είναι απομιμήσεις.
 Τα συστήματα ασφαλείας επώνυμων κατασκευαστικών εταιρειών συνήθως κοστίζουν ακριβά. Αν τώρα προμηθευτείτε ένα σύστημα ασφαλείας με επώνυμο σήμα τότε πιθανόν να μην βρήκατε μια εξαιρετικά συμφέρουσα ευκαιρία αλλα ένα πιστό αντίγραφο. Το σήμα μιας επώνυμης κατασκευαστικής εταιρείας δεν είναι συνήθως αρκετή απόδειξη για να πιστοποιήσετε ότι αγοράσατε ένα αυθεντικό σύστημα ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση μια αρκετά χαμηλή τιμή δεν είναι καλό σημάδι και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή σας και κατά την χρήση του.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο αρχικό ερώτημα που τέθηκε για το αν ένα σύστημα ασφαλείας χαμηλού κόστους μπορεί να είναι αξιόπιστο στην χρήση του η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Φυσικά και όχι. Ένα φθηνό σύστημα ασφαλείας μπορεί προσωρινά να κοστίσει λιγότερο αλλα στις περισσότερες περιπτώσεις  μακροχρόνια αποδεικνύεται ανεπαρκές καθώς  και δεν προστατεύει αποτελεσματικά το φυλασσόμενο χώρο  αλλα και επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες με επιπλέον έξοδα που αφορούν την επισκευή βλαβών και την συντήρηση του. Είναι λοιπόν προτιμότερο να επενδύσετε τώρα περισσότερα χρήματα σε ένα αξιόλογο σύστημα ασφαλείας πάρα να ταλαιπωρηθείτε με αναξιόπιστα προϊόντα που σας αφήνουν απροστάτευτους.

Συστήματα ασφαλείας σε χαμηλές τιμές: Είναι τελικά αξιόπιστα;